Beschrijving

Vakantie woning

De vakantiewoning is een gerestaureerde U-vormige hoeve met zicht op Diksmuide. Rustig gelegen in de Westhoek, waar u kunt genieten van de rust en de natuur, volledig privé met een terrein van 5 hectare weiden en boomgaard, bereikbaar via een dreef van 300 m van de openbare weg.

Dit schitterend landhuis ligt op 3 kilometer afstand van het centrum van Diksmuide, te midden van de natuur, op slechts 14 km van de kust. In het midden van de U-vormige gebouwen ligt het sfeervolle binnenterrein met ruime terrassen, centraal gazon, kinderspeelruimte, en barbecue gelegenheid.

Geniet op de gezellige terrassen ’s zomers heerlijk van de zon, steek de barbecue aan en blijf tot in de kleine uurtjes buiten vertoeven!

Het woongedeelte in dit landhuis biedt een prachtig uitzicht. De open haard in de ruime living zorgt voor een aangename sfeer op koudere dagen. Er zijn 9 ruime kamers aanwezig, voor max. 24 personen die modern en comfortabel zijn ingericht. Er is ook een ruime ontspanningsruimte aanwezig met bar, zithoek op verdieping, tafeltennis, tafelvoetbal, biljart.

Dit landhuis is een uitstekend beginpunt voor een bezoek aan de prachtige stad Brugge (30 km), Ieper (20 km) en de kust (14 km). Ook een bezoek aan de steden Diksmuide en Veurne is zeer aan te raden. Dit kan natuurlijk met de auto, maar nog leuker is het om de omgeving, via uitgestippelde wandel- en fietsroutes, te voet of op de fiets te verkennen. Kinderen zullen een bezoek aan de pretparken Plopsaland in De Panne (20 km) en Bellewaerde in Ieper (20 km) zeker waarderen.

Binnen-inrichting

Er zijn drie aangrenzende gebouwen.

Het eerste gedeelte biedt vier slaapkamers. Het tweede gedeelte biedt vijf slaapkamers. Iedere slaapkamer heeft een eigen badkamer met lavabo en douche. Er zijn in totaal bedden voor max. 24 personen. 6 kamers zijn geschikt voor 2 personen, en 3 kamers voor 2, 3 of 4 personen. Bovendien zijn er 2 babybedjes met lakentjes voorzien, die bijkomend in de ruime kamers kunnen worden gezet.

In het eerste gebouw bevinden de 4 slaapkamers zich boven. Beneden is er de volledig ingerichte keuken met magnetron, oven, vaatwas, koelkast en diepvries, professionele koffiezet. De eetkamer biedt ruimte voor 24 personen en beschikt over een haard (gratis brandhout). De zithoek biedt zicht op het weidse landschap en de Ijzertoren, en is voorzien van een goed gevulde boekenkast en vele gezelschapsspelletjes. Bovendien is er een Inkomhal, toilet boven en beneden.

In het tweede gebouw zijn er 2 slaapkamers beneden en 3 slaapkamers boven. Alle slaapkamers zijn voorzien van eigen badkamer, douche en toilet.

Het derde gebouw is een omgebouwde schuur tot ontspanningsruimte. In deze ontspanningsruimte van ongeveer 100 m² is een bar ingericht met keuken. In deze keuken zijn er: 1 grote frigo, 2 ovens, 2 vaatwassers, en allerlei keukengerei. In de ontspanningsruimte staat een tafeltennis, biljart en tafelvoetbal. Er is bovendien een houtkachel voor gezellige warmte voor de winterse dagen. Op de eerste verdieping boven de bar is een zithoek voor ongeveer 20 personen met groot raam met zicht op de boomgaard. Aangrenzend zijn er 2 toiletten voorzien.

Buiten-inrichting

Centraal gelegen is er de ruime binnenplaats van de U-vormige hoeve met brede terrassen en gazon. Bijkomende zonneterrassen zijn voorzien aan de voor- en achterkant van de gebouwen. Er is voldoende tuinmeubilair aanwezig. Er is een overdekt barbecuehuisje van 6 op 4 m. De vakantiewoning is omeven door 5 hectare weilanden, waarin vrij kan worden gewandeld, gevoetbald.

Kinderspeelgoed is overvloedig aanwezig. Net als kinderfietsjes voor de leeftijden 1-15 jaar (om rond te rijden op de hoeve). Fietsen voor volwassenen zijn te huur op 1 km van het vakantiehuis. Er zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld in de omgeving.

Afstanden: 3 km van Diksmuide, 1 km van winkels, 14 km van de zee, 20 km van pretparken Plopsaland (De Panne) en Bellewaerde (Ieper), 20 km van Oostende en Ieper, 40 km van Brugge, 30 km van Duinkerke Noord-Frankrijk.

Historiek van de vakantiehoeve

De vakantiewoning is een gerenoveerde hoeve die al bestaat sinds de jaren 1700. Ze heeft dus al veel moeten doorstaan. Ze lag tijdens de Eerste Wereldoorlog in de vuurlijn (op 1 km van de frontlinie van de Yzer) en werd niet gespaard. Zo werd de hoeve volledig met de grond gelijk gemaakt door de beschietingen, maar werd in 1922 volledig heropgebouwd op de funderingen van de oude gebouwen volgens de originele plannen. Rond het jaar 1990 werden de landbouwactiviteiten stopgezet door de laatste boer. Tussen 2008 en 2013 werd de volledige hoeve gerenoveerd en omgevormd tot een moderne vakantiewoning.

Beschrijving van de omgeving

De vakantiewoning is ideaal gelegen als uitvalsbasis om de Westhoek te bezoeken. Volgende steden liggen in de omgeving: Diksmuide (3 km), Veurne (10 km), de kust (14 km), Ieper (20 km), Duinkerke (Noord-Frankrijk) (30 km). Deze steden bieden vele bezienswaardigheden en activiteiten.

In Diksmuide kan men heel wat herdenkingen van de eerste wereldoorlog bezichtigen, zoals de Dodengang (2 km), Ijzertoren (3 km), de soldatenkerkhoven. De Grote Markt en het Begijhof in het centrum van Diksmuide zijn de moeite waard. In Diksmuide centrum zijn er vele winkels, warenhuizen, restaurants, warme bakkers, slagers.

In de buurt zijn er ook een paar lokale brouwerijen van streekbieren te bezoeken : Brouwerij De Dolle Brouwers (6 km) en Brouwerij De Snoek (10 km).

Voor de actieven onder ons zijn er de vele fiets- en wandelroutes, zoals het fietspad Diksmuide – Nieuwpoort.

Natuurliefhebbers kunnen het natuurreservaat ‘De Blankaert’ bezoeken of de kleiputten van Stuivekenskerke (vogelreservaat).

De kust is dichtbij voor een bezoek aan het nabij gelegen Nieuwpoort met zijn jachthaven, de stranden van Oostduinkerke, Koksijde, De Panne.

Kinderen zullen een bezoek aan de pretparken Plopsaland in De Panne (20 km) en Bellewaerde in Ieper (20 km) zeker waarderen. Verder voor de kinderen is er de kinderboerderij ‘Het Kakkelende Kippenmuseum’ in Keiem-Diksmuide (op 6 km) en Sunparks – Aquafun (15 km) te Oostduinkerke.

Ten slotte zijn bezoeken aan de historische steden Ieper en Brugge niet te missen tijdens een verblijf op onze vakantiewoning.

De grens met Frankrijk ligt op 15 km. Voor mensen die graag nieuwe streken willen verkennen zoals de omgeving van Duinkerke, Cassel en Calais, dit is slechts een klein uurtje rijden met de wagen.